El Ministeri d’Hisenda dóna llum verda als 5 milions dels fons europeus per a Picassent

Campanario de la Ermita de Picassent

El Ministeri d’Hisenda dóna llum verda als 5 milions dels fons europeus per a Picassent

L’Edusi suposarà una injecció entre recursos comunitaris i locals, de prop de 10 milions d’euros

El Ministeri d’Hisenda i Funció Pública ha remés una carta a l’Ajuntament de Picassent que suposa la seua llum verda al projecte de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi), que implicarà una inversió total de 10 milions d’euros, dels quals la meitat arribarà d’Europa i els altres 5 seran de fons municipals o d’altres administracions, com ara la Diputació de València. De fet, la institució provincial aportarà 400.000 euros per al projecte integral de l’esplanada de l’Ermita, mitjançant el pla de Serveis i Obres Municipals (SOM).

Es tracta de la tercera convocatòria ministerial, cofinançada pel Programa Operatiu Pluriregional dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) per cofinançar l’Edusi. Parlem de la primera vegada que el consistori picassentí aconseguix unes ajudes directes de Brussel·les tan significatives. Picassent, juntament amb Benidorm, L’Alfàs del Pi, Ontinyent i Sagunt són els cinc municipis de la Comunitat Valenciana que han obtingut l’ajuda, en total 28,9 milions d’euros, que tractaran de millorar les condicions socials, econòmiques i ambientals. La Comunitat Valenciana és la quarta que més diners rebrà, per darrere d’Andalusia (189,3 milions), Castella-La Manxa (45,1) i Canàries (30,3).

Tot un poble ha treballat en l’obtenció d’estes ajudes, ja que el teixit associatiu com ara les entitats del municipi, els representants del Consell de la Infància, els estudiants de l’IES l’Om, i de manera genèrica els veïns i veïnes de Picassent, junt amb els portaveus de tots i cadascun dels grups polítics que conformen el consistori han fet possible que Europa finance unes obres de calat que seria molt difícil escometre en solitari.

Picassent té molt clar, com a municipi, com vol dibuixar el seu futur i per tant ha dissenyat un poble capdavanter pel que fa a la mobilitat urbana, l’eficiència energètica dels edificis i els serveis públics municipals i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC’s). A més a més, es tracta de treballar en la modernització de l’administració electrònica i els serveis urbans intel·ligents per al desenvolupament de la Ciutat Intel·ligent (Smart City), i també la conservació i la protecció del medi ambient.

La regidora d’Urbanisme, Lola Albert, ha manifestat la seua satisfacció pel que fa al “reconeixement europeu a un treball ben fet per part del nostre municipi”, alhora que ha volgut recordar que “el camí només ha fet que començar per tal d’esdevenir cap a un municipi més modern, integrador, verd i sostenible”.

Albert ha subratllat la importància de les obres de remodelació de l’esplanada i de l’entorn de l’Ermita, que suposarà una inversió superior als 2 milions d’euros, finançats al 50-50, com ara la resta de les obres dins l’estratègia europea. Este mes de setembre eixirà a licitació la primera fase i més important, que inclou la part més significativa de les actuacions previstes al cor del poble. L’objectiu final implica reordenar el trànsit i guanyar espai per als vianants, a més de crear una sala d’ús cultural de més de 400 m². El termini d’execució d’estes obres és de 9 mesos.

Regeneració social, rehabilitació del teixit productiu i comercial, reducció de les emissions de gasos efecte hivernacle a l’àrea urbana i augment de l’ús de les energies renovables són altres de les línies d’actuacions d’un programa que encaixa dins les polítiques municipals.

1 Comment

Post A Comment