Almacen del Ayuntamiento de Picassent ubicado en el poligono

Localització del polígon

 

Quan parlem de la zona Industrial de Picassent, en realitat ho fem de diverses àrees que es distribueixen als voltants del municipi:

  • Polígon Industrial de Picassent
  • Zona Industrial de l’Omet
  • Polígon Industrial de la Coma
  • Polígon Industrial de Codonyers
  • Polígon Juan Carlos I

 

 

La superficie total industrial ascendeix a quasi 2 Km², dels quals hi ha ocupats aproximadament un 45%. Actualment és una zona en expansió, amb clara influència de la factoria Ford d’Almussafes.

 

El Polígon de Picassent, situat al sud-est, a pocs metres de la localitat, és el més antic, inaugurat l’any 1973. La seua superfície total és d’1.226.465 m2. Li segueix el Polígon de la Coma i la zona Industrial de l’Omet. Pel que fa al polígon Canyada de Codonyers, malgrat que la seua superfície és menor, està situat al sud-est de la població en un enclavament estratègic ja que pot accedir-se al mateix des de la V-31 com des de la A-7. La zona industrial de la carretera de l´Omet es troba pròxima al nucli urbà i ocupa una extensió total de 0,55 hectàrees amb un grau de consolidació del 50%. El planejament reserva la seua qualificació com a sòl industrial compatible amb residencial. Per part seua, el Polígon Juan Carlos I és el més recent; es troba al costat de la N-340, junt al terme municipal d’Almussafes.

El grau d’urbanització del sòl industrial contempla els següents serveis: clavegueram, subministrament elèctric, voreres, xarxa d’aigua potable, telèfon, il·luminació, parcialment pavimentat i RDSI.

La zona industrial de Picassent es troba a 15 km de la ciutat de València, a 29 km de l’aeroport i a 21,6 km del port marítim. Els enllaços per carretera més pròxims són: la V-31 (enllaç a 3 km), l’A-7 E-15 (enllaç a 0,5 km), la N-340 (enllaç a 3 km) i l’A-3 (enllaç a 16,5 km per la A-7).