Picassent rep quasi 1 milió d’euros de l’IVACE per a millorar els polígons industrials

Picassent rep quasi 1 milió d’euros de l’IVACE per a millorar els polígons industrials

El polígon industrial i Canyada de Codonyers renovaran enllumenat, zona viària i transport

L’Ajuntament de Picassent ha rebut una subvenció de 985.000 euros per part de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE), que depén de la Conselleria d’Economia, que es destinarà a la renovació, millora i modernització de les infraestructures del polígon industrial de Picassent (665.086,51 euros) i del polígon Canyada de Codonyers (320.546,14). El pressupost total d’estos treballs és d’1.144.00 euros, per la qual cosa l’Ajuntament de Picassent aportarà 158.000 euros amb fons municipals, poc menys del 14% del muntant global, el que ha necessitat d’una modificació de crèdits que va ser aprovada ahir en la sessió plenària del mes de juliol.

Es tracta d’una ajuda amb caràcter bianual per als exercicis 2018 i 2019. En el cas del polígon industrial de Picassent, amb 45 anys d’existència, el més antic de la localitat, s’actuarà sobre una àrea de al voltant d’1 milió de metres quadrats. L’objectiu implica millorar la vigilància amb un circuit tancat connectat les 24 hores a la Policia Local, el transport públic amb actuacions que milloren la mobilitat urbana com ara les passarel·les de vianants, al mateix temps que es renovaran les zones verdes amb la implantació de recorreguts biosaludables. Una part significativa de la inversió total, al voltant dels 310.000 euros, es dedicaran a la millora viària amb més aparcaments, més vials i més amples i nous accessos.

Pel que fa al polígon Canyada de Codonyers, amb una superfície aproximada de 500.000 m², una antiguitat poc superior als deu anys, està ubicat al sud-est de la població i posicionat estratègicament per afavorir el seu accés tant des de la V-31 com des de l’A-7, es tracta de millorar el seu entorn per tal d’aconseguir el 100% de la seua ocupació. En matèria de seguretat, es pretén dotar-lo d’un circuit tancat de vigilància connectat a la Policia Local i millorar l’enllumenat públic mitjançant mesures d’eficiència energètica o energies renovables. Alhora, es vol condicionar les zones verdes, així com crear una eina web amb informació del polígon que permeta connectar les zones industrials i donar a conéixer els serveis, empreses i ubicació, amb una informació completa i actualitzada. A més a més, està previst senyalitzar i identificar els carrers, així com millorar la senyalització horitzontal i vertical del trànsit.

La regidora d’Urbanisme, Lola Albert, s’ha felicitat per l’obtenció d’esta important ajuda i considera fonamental l’impuls als polígons industrials que, sens dubte, comporta un efecte multiplicador per a Picassent, tant en matèria d’ocupació com en termes econòmics. «És una quantitat econòmica significativa que ajudarà els polígons, les empreses, els treballadors i les treballadores i el mateix poble», ha senyalat Albert.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.